Genezingsproces

Wat na permanente make up? 

 

Hieronder kun je het algemene genezingsproces lezen, dit verschilt per persoon bij de een is de herstel sneller en bij de ander weer wat trager..

 

Gelijk na de behandeling kan er soms wat roodheid en zwelling optreden dit is huidsafhankelijk, dit is dan ook tijdelijk en verdwijnt na gemiddeld een uur. De eerste 7 dagen is de behandelde pigmentatie erg donker dit komt door de korst vorming, maar niet zo donker dat jouw dagelijkse activiteiten worden belemmert, je kunt gewoon doorgaan met je dagelijkse activiteiten.

 

De vorm kan de eerste dagen links en rechts verschillend zijn aangezien er vochtvorming is en een wondje samentrekt wat ook wat jeuk veroorzaakt. Dag drie tot vijf zal de pigmentatie bijna niet meer zichtbaar zijn, en lijkt het net of er hapjes zijn in de vorm, er vormt zich onder het korstje een nieuw huidje als een vliesje. Hierna zal het vliesje soms met schilfertjes loslaten en na circa zeven tot acht dagen zal de pigmentatie langzaam weer duidelijker worden. Hierdoor kunnen er kleine stukjes of delen van de behandelde pigmentatie verdwijnen en kan het dus zo zijn dat de kleur, zeker de eerste twee tot drie weken, meer roze achtig is in verband met het huidherstel. Ook kunnen er hormonale invloeden zijn (overgang, menstruatie), medicijnen, het gebruik van antibiotica (ook al is dit 3 maanden geleden).

 

Raak niet in paniek als er droge plekken of korsten verschijnen ieder huid geneest anders dit is allemaal heel normaal en daarom geef ik ook duidelijk aan dat je een nabehandeling nodig zal hebben. Het is belangrijk dat je begrijpt dat dit een tweedelig proces is na de genezing van de tweede behandeling zal je het afgewerkte resultaat zien. De behandelingen zijn dan ook Custom-Made. Wees geduldig 🙂

 

Resultaten van de pigment opname door de huid is afhankelijk van de volgende factoren;

· huidtype · levensstijl ·weerstand ·aanwezigheid hoeveelheid oude pmu ·volledig nagekomen nazorg

 

! Een vette huid zal meer zorg nodig hebben, deze huidtype zal de pmu dan ook korter houden dan een normale huidtype. Hoe vetter de huid des te korter de pigmentkleur blijft.

 

! Oude pmu? dan moet dit eerst verwijderd worden voordat wij ons mooie werk kunnen plaatsen.

 

Tevens zorgt zweet en blootstelling aan de zon een snellere vervaging van de pigment. Gebruik ALTIJD min factor 30 het liefste factor 50 op de delen waar de pigment zich bevind.