Permanente Make-up | PMU

Behandelaar : Cherelle

 

Wij zijn uw toegewijde expert op het gebied van permanente make-up en tatoeages. Met meer dan 10 jaar ervaring in de beauty-industrie, is onze specialiste gepassioneerd over het creëren van prachtige en duurzame resultaten voor haar klanten. Het doel is om uw natuurlijke schoonheid te verbeteren en uw zelfvertrouwen te vergroten door middel van nauwkeurig vakmanschap en persoonlijke aandacht. Of u nu op zoek bent naar subtiele wenkbrauwen, verleidelijke lippen of unieke tatoeageontwerpen, Cherelle staat klaar om uw wensen te vervullen en u te begeleiden op uw schoonheidsreis. Ontdek de magie van permanente make-up en tatoeages met een vrouwelijke specialist die uw schoonheid naar een hoger niveau tilt. Welkom bij Cherelle, de expert in deze behandelingen & waar kunst en vakmanschap samenkomen voor een onvergetelijke ervaring.


*U wordt doorverwezen naar onze boekingsite, hier kunt u alle prijzen van de behandelingen inzien en de beschikbaarheid controleren!


Powder Brows

Bij Powder brows worden de wenkbrauwen volledig ingeschaduwd. Maar de naam zegt het al; ‘powder’. Met deze techniek van permanente make-up wordt op een heel subtiele wijze pigment aangebracht waardoor het lijkt alsof je je wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd. Alleen is het resultaat semi permanent. Dat houdt in dat je na ongeveer 1 1,5 jaar je wenkbrauwen een opfrisbehandeling moet geven om langer te genieten van de perfecte wenkbrauwen

 

Gemiddeld duurt de PMU behandeling bij Powder brows tot 2 uur. Voorafgaand aan de behandeling zelf, wil ik graag weten wat je wensen en verwachtingen zijn. In eerste instantie zal ik de wenkbrauwen voorteken en uitmeten aan de vorm van je gezicht en uiteraard je wensen. 

 

Houd er wel rekening mee dat elk gezicht uniek is en de vorm wordt aangepast op uw gezicht. Mijn werkwijze is dat als de Powder brows genezen zijn je een natuurlijk resultaat krijgt. 

 

Als we klaar zijn met het voor tekenen en samen de juiste vorm hebben gecreëerd breng ik een aantal pigmenten aan op het voorhoofd om te bepalen welke kleur bij jou past. Hierna starten we met de behandeling.

Lippen

Waar (semi)permanente wenkbrauwen een wat meer gezien beeld zijn, zijn lippen nog een beetje eng voor de meesten, maar het is zeker de moeite waard .

Permanente make-up voor de lippen kan asymmetrische lippen opties symmetrisch maken, kan smalle lippen voller doen ogen en kan vale lippen meer kleur geven. De pigmenten voor de lippen zijn heel divers van echte fellere lipstickkleuren tot zeer natuurlijke kleuren, waarbij het anderen niet opvalt dat je permanente make-up hebt om de vorm of kleur van je lippen te corrigeren. Wanneer de huid om de lippen meer rimpels krijgt, blijft lippenstift steeds lastiger op de goede plek. Hier biedt permanente make-up voor de lippen een hele mooie uitkomst. 

 

De bovenlip is meestal dunner dan de onderlip. Met permanente make-up kun je dit in evenwicht brengen. Ook is permanente make-up een hele mooie aanvulling op een opvulling van de lippen met een filler. Voor mensen met schisis is permanente make-up voor de lippen een mooie aanvulling op een schisisoperatie.

U kunt kiezen voor een 

- liplijn, 

- ⁠frozen lips (gloss effect)

- ⁠full-lips.

 

Als u voor lips behandeling gaat, dan adviseren wij : L-lysine met vit.C of vergelijkbare medicatie 4 weken (2 keer daags) voor de behandeling in te nemen om koortslip te voorkomen. Heeft u last van een koortslip laat dat altijd weten!

Heeft u last van droge lippen? Dan kunt u een peeling schrub 3 dagen voor de behandeling zelf thuis doen en vaseline smeren.

Eyeliners

Met permanente make-up kun je ook een permanente eyeliner laten zetten. Dit kan met een zwart pigment, maar je kunt ook kiezen voor een zwarte eyeliner die overvloeit in een andere kleur .

Het is heel mooi om de kleur van je iris terug te laten komen in de eyeliner, of juist voor een contrasterende kleur te kiezen, zodat je oogkleur nog mooier uitkomt..

Voor het natuurlijkste resultaat kies je voor een Infralash. Dit is een lijntje tussen de wimperhaartjes, waardoor je een sprekendere oogopslag krijgt, zonder dat de eyeliner duidelijk zichtbaar is.

Je kunt kiezen voor een dunne of brede eyeliner. Daarnaast kun je kiezen voor een zachte of een strakke eyeliner.  

Of juist voor een designer eyeliner met bijvoorbeeld een wing

Vooraf bespreken we samen uw wensen.

Faux freckles

Wat zijn Faux Freckles? Sproetjes gezet met pmu worden ook wel Faux Freckles genoemd. Deze worden gecreëerd door het plaatsen van sproetjes door middel van een semi permanente make up Faux freckles behandeling.

 

Sproetjes op het gezicht is een van de zeven schoonheden. De Faux freckles behandeling wordt dan ook steeds populairder. In plaats van het tekenen van sproetjes is er een gemakkelijke oplossing; permanente make up!

Het is natuurlijk altijd de bedoeling dat het uiteindelijke resultaat zo echt mogelijk lijkt. Dit houdt in dat we erg nauw letten op: niet ieder sproetje perfect rond, niet ieder sproetje dezelfde kleur en dezelfde afstand van elkaar. Beide zijden van het gezicht moeten geen kopie van elkaar worden.

 

Dit bepalen we allemaal door middel van de sproetjes plaatsen met een potloodje op het gezicht, om te bepalen hoe de meest natuurlijke uitkomst mogelijk is. Pas na akkoord van de plaatsing en het gekozen pigment, zal er behandeld worden.

 

Gemiddeld heb je van een sproetjes permanente make up behandeling zo’n 1 tot 3 jaar plezier. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Tattoo

Voor een tattoo kan je hier in de salon terecht, ook voor de fineline tattoo kun je terecht. Nadat je enkele voorbeelden hebt gestuurd per email maken wij een geheel eigen ontwerp voor je zodat je altijd een unieke tattoo krijgt.Voor de behandeling

 

Voor het ondergaan van een permanente make-up behandeling, dient u rekening te houden met een aantal zaken:

 

 • De avond voor de afspraak mag u geen alcohol of aspirine gebruiken omdat dit het bloed verdunt.

 

 • Bij het gebruik van bloedverdunners, indien mogelijk een paar dagen voorafgaande aan de behandeling ermee te stoppen.

 

 • Indien u graag verdoving wenst tijdens het zetten van de permanente make-up kunt u uw huisarts vragen een recept emla zalf of lidocaine voor te schrijven. Als u dit een half uur voor aanvang aanbrengt is de huid al voorverdoofd. Neemt u de crème ook mee, dan kunnen wij tijdens de behandeling bijverdoven.

 

 • Indien u op het formulier, dat u ontvangt van ons per email, bij een contra-indicatie “ja” heeft ingevuld gaan wij niet over tot behandelen, tenzij u een schriftelijk schrijven van de behandelende arts heeft.

 

 • Alvorens uw specialiste met de behandeling begint van de wenkbrauwen of lippen zal zij deze eerst voortekenen.

 

 • De gepigmenteerde huid zal na de behandeling aanmerkelijk intensiever van kleur zijn dan na een aantal weken.

 

 • U heeft na 8 weken recht op een nabehandeling, de prijs voor de nabehandeling is €25,-

 

 • Indien nodig heeft u na 8 weken recht op een tweede nabehandeling a €25,-

 

 • Daarna gelden update-prijzen voor het bijwerken van de permanente make-up. Deze prijzen vindt u hier.

 

 • Het is niet aan te raden intensief te sporten de dag van de behandeling.

 

 • Volgens de hygiënerichtlijnen voor cosmetisch tatoeëren (GGD) moeten wij u erop wijzen dat alle consequenties voortvloeiende uit de behandeling voor eigen risico zijn.

Na de behandeling

Nazorg | Gedurende 7 dagen

 

Ook na het ondergaan van de permanente make-up behandeling is het belangrijk te letten op een aantal zaken:

 

 • Vermijdt overmatig U.V. licht (dus ook zonnebank). Dit kan het pigment in de huid verminderen.

 

 • Vóór het douchen vaseline aanbrengen op het getatoeëerde gebied om deze vochtvrij te houden.

 

 • Indien nodig mag u calendulanzalf aanbrengen

 

 • Bij voorkeur zo natuurlijk mogelijk laten genezen.

 

 • Vermijd contact met water. U kunt dus ook geen gebruik maken van het zwembad.

 

 • U kunt geen gebruik maken van de sauna.

 

 • Geen gebruik van make-up op het getatoeëerde gebied.

 

 • Maak geen gebruik van reinigingsmiddelen t.p.v. het getatoeëerde gebied.

 

 • 4 uur na de behandeling geen alcohol nuttigen.

 

 • Geen korstjes afkrabben.

 

 • In geval van de eyeliner mogen de contactlenzen na 24:00 uur terug geplaatst worden.

 

 • In geval van lipliner of full lips geen gebruik maken van whitening tandpasta.

 

 • Geen pittig eten nuttigen.

 

 • In geval van pmu lippen voor het tanden poetsen vaseline aanbrengen.

 

 • In geval van pmu lippen drink met een rietje.

 

 • Let op met het gebruik van haarlak.

 

 • Maak, ook na volledige genezing, altijd gebruik van een sunblock (factor 30 of hoger) tijdens het zonnen (ook zonnebank) t.p.v. de wenkbrauwen of de lippen om de kleur langer te behouden. Zonlicht onttrekt pigment aan de huid.

Na minimaal 8 weken mag u terug komen voor de nabehandeling. Eerst moet er een volledig herstel van de huid zijn. Eerder kunnen wij de nabehandeling niet uitvoeren

Mocht de huid ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch gaan ontsteken neem dan contact met ons op zodat we u kunnen informeren wat verder te doen.


Informatie over de risico’s van permanente make-up

Het aanbrengen van permanente make-up brengt risico’s met zich mee. Zorg daarom dat je goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten. Stel de behandelaar op de hoogte van eventueel medicijngebruik of huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties. En controleer op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl dat de studio waar je een PMU wilt laten zetten, een vergunning heeft. Deze vergunning geeft aan dat de studio werkt volgens de hygiënerichtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid.

 

Laat geen permanente make-up aanbrengen:

 

 • Op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan; • op een litteken dat minder dan een jaar oud is;

 

 • Op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet;

 

 • Op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg;

 

 • Op een plek waar gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is;

 

 • Op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen; 

 

 • Als je onder invloed bent van alcohol of drugs;

 

 • Als je zwanger bent.

 

Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make-up te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen:

 

 • Diabetes;

 

 • Demofilie;

 

 • Chronische huidziekte;

 

 • Allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet; 

 

 • Immuunstoornis;

 

 • Hart- en vaatafwijkingen.

 

Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica? En wil je toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts.

 

Kijk voor achtergrondinformatie over bovenstaande risico’s op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl. Het zetten van de permanente make-up. 

 

Omdat er tijdens het zetten van permanente make-up een wond ontstaat, is er een kans op besmetting van ziekten die via bloed worden overgedragen, zoals hepatitis B en C. Controleer daarom of de behandelaar hygiënisch werkt.

 

Een hygiënische werkwijze is ook belangrijk om te voorkomen dat je nieuwe PMU gaat ontsteken. Let er in ieder geval op dat:

 

 

 • De huid voor het zetten van de PMU wordt schoongemaakt, gedesinfecteerd en eventueel geschoren met een nieuw wegwerpscheermesje;

 

 • De naalden en inkt steriel zijn verpakt en alleen voor jou worden gebruikt; de naalden zijn per stuk verpakt, inkt zit in kleine inktcupjes;

 

 • Tijdens het zetten schone tissues worden gebruikt om de huid schoon te maken;

 

 • De behandelaar tijdens het zetten van de PMU handschoenen draagt en deze vervangt als hij of zij iets anders aanraakt dan de pigmenteerpen, een tissue of je huid;

 

 • De permanente make-up na afloop wordt verzorgd en afgedekt.

 

 

Nieuwe PMU is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooie PMU leiden. Als je de PMU goed verzorgt, duurt het twee tot zes weken tot de behandelde huid genezen is.

 

Nazorginstructie's permanente make-up vind u terug boven deze kolom.

 

Tijdens het zetten van permanente make-up gaat de huid kapot, waardoor er een wond ontstaat. Als je de PMU goed verzorgt, duurt het ongeveer zes weken tot de behandelde huid genezen is. Je mag met een permanente make-up wel douchen.

 

Behandel de PMU als volgt:

 

 • Was de PMU twee keer per dag met een milde ongeparfumeerde zeep;

 

 • Dep de PMU na het wassen met een schone handdoek droog;

 

 • Smeer de behandelde huid in met een zalf die je van de behandelaar hebt gekregen of die hij of zij je aanraadt.

 

Zorg dat je tijdens het genezingsproces:

 

 • De behandelde huid zo min mogelijk aanraakt (was eerst je handen voordat je de huid verzorgt);

 

 • Niet krabt aan de behandelde huid;

 

 • De PMU niet bedekt met strakke of vervuilde kleding;

 

 • De behandelde huid niet afdekt met pleisters of verband;

 

 • (bubbel)baden, zwembaden, sauna’s en stoombaden vermijdt;

 

 • De behandelde huid niet blootstelt aan zonlicht of de zonnebank.

 

 • De behandelde huid blijft ook na genezing erg gevoelig voor zonlicht. Smeer je PMU daarom altijd in met zonnebrand.

 

Let op: neem contact op met de huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of chronische pijn.


 

Wij werken volgens de GGD richtlijnen en hebben een GGD vergunning. De kans op een allergische reactie / infectie is door het hanteren van deze richtlijnen zeer klein. Er zijn weinig gevallen bekend van allergische reacties op pigmenten waardoor het niet nodig wordt geacht om een patch-test uit te voeren voor de behandeling. Op aanvraag is dit wel mogelijk. Uiteraard wordt er van je verwacht dat je je zoveel mogelijk houdt aan de nazorg-instructies om eventuele risico’s te minimaliseren. Uiteraard is het krijgen van een allergische reactie helaas nooit volledig uit te sluiten. Raadpleeg bij twijfel je arts.

 


Wilt u contact opnemen? Of heeft u vragen, vul dan dit formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.