Tandkristallen

Tooth gems, ofwel tandkristallen zijn kleine kristallen of ornamenten die op de tanden worden aangebracht met behulp van speciale lijm.

 

Het plaatsen van een tandkristal is veilig en volledig pijnloos. Wij plaatsen het tandkristal zonder te boren. De tandkristal kan weken, maanden of in uitzonderlijke gevallen zelfs jaren blijven zitten. 

 

Wij bieden eenmalig twee weken garantie, mits je de nazorg heb opgevolgd. Wij werken met Swarovski kristallen. Maar ook is het mogelijk om een gouden tooth gem te laten plaatsen van 18k goud of 22k goud, deze hebben wij echter niet voorradig in de salon en moeten dus vooraf besteld worden houdt hier rekening mee! 

 

Er wordt gebruik gemaakt van dental care producten van de hoogste kwaliteit en alleen de beste kwaliteit Swarovski kristallen komen in aanmerking om voor dit doeleinde gebruikt te worden .

 

Liever een design op maat? Dat kan! Wij denk en graag met u mee, stuur dan dus even een bericht met uw wensen. 


Ons aanbod gouden en witgouden tandsieraden.

Enkel op aanvraag mogelijk.

 

Goud 18 karaats × Witgoud 22 karaats


Veelgestelde vragen

Hoelang blijft de tooth gem zitten?

Dit verschilt enorm van persoon tot persoon. Bij sommige laat de Swarovski of figuurtje na enkele maanden los, anderen hebben er jaren plezier van.

 

Hoe verwijder ik een tooth gem?

Als u de tooth gem beu bent kunt u deze heel gemakkelijk laten verwijderen door uw eigen tandarts, vaak is dit bij een routinecontrole gratis.

Dit is natuurlijk afhankelijk uw tandarts. Vergeet niet om hierover te informeren bij uw eigen tandarts.

 

Kan iedereen een tooth gem nemen?

Voor bijna iedereen is het nemen van een tooth gem mogelijk! Echter is het wel een vereiste dat de tand "leeft". Dus op een kunstgebit of een facing kan het helaas niet.

 

Doet het zetten van een tooth gem pijn?

Nee! Het zetten van een tooth gem is geheel pijnloos. Het duurt ook maar z'n 5 minuten om hem te plaatsen. De tand word goed schoon en droog gemaakt en met behulp van speciale lijm word de door uw gekozen tooth gem geplaatst. Reken er op dat u z'n 20 minuten binnen bent. Genoeg tijd om uw gem uit te zoeken, hem te plakken en een leuke foto te maken als we klaar zijn!

 

Mag ik een tooth gem zetten als ik zwanger ben?

Ja! Dit mag gewoon. De Swarovski diamantjes of gouden figuurtjes worden vast gezet met speciale lijm, er word niet geboord of schade toegebracht.

 

Waar kan ik uit kiezen voor een tooth gem?

Er is een ruim assortiment aan tooth gems! Voor de actuele voorraad kun je ons altijd bellen, wilt u zeker weten dat wat u gezien hebt op voorraad is? Laat het ons gerust even weten dan leggen we hem apart als u uw afspraak heeft gemaakt! 

Nazorg

De juiste nazorg is heel erg van belang omdat de composietlijm 24 uur nodig heeft om de maximale sterkte te bereiken. Wij adviseren u dus onderstaande punten goed door te lezen!

 

  • Na het plaatsen van uw tandkristal, 1 uur niet eten of drinken.

 

  • 1 uur niet roken na het plaatsen van uw tandkristal, overigens het is beter om helemaal niet te roken ivm de levensduur van de kristal.

 

  • Poets uw tanden gedurende 12 uur niet en gedurende 24 uur geen mondspoeling.

 

  • Gebruik altijd een zachte tandenborstel. Indien u alleen een Electrische borstel hebt, raden wij u aan om deze uit te zetten, terwijl u over uw tandkristal poetst.

 

  • Lik nooit over het tandkristal, want dan wordt de hechting zwakker.

 

  • 24 uur geen klevend, hard of zuur voedsel. Het is belangrijk dat u oplet hoe u eet, daarmee wordt bedoeld: een appel in plaats van erin te bijten in stukken snijden etc.

 

  • Gedurende 24 uur geen koolzuurhoudende dranken, koffie, fruitsappen etc. drinken.

Disclaimer

Laten we niet vergeten dat tandkristallen TIJDELIJK zijn. 

Het hangt per persoon af hoe lang een tandkristal blijft zitten. Bij sommige personen is dat bijvoorbeeld een maand en bij sommige kan het met geluk jaren mee gaan. 

 

Er zijn verschillende factoren hoelang een tandkristal mee gaat. 

 

Structuur van je tand speelt een groot rol, en ook de verschillende niveaus van zuurgraad. Hoe hoger de zuurgraad, hoe groter de kans dat je tandkristal korter mee gaat. 

 

Helaas kunnen we geen exacte periode geven hoelang een tandkristal mee gaat. Natuurlijk wilt BeautyQueen dat het heel lang mee gaat en bij vele personen is dit zeker het geval, laat staan hoe leuk is het om te ervaren hoe het is om een mooi tandkristal te hebben! 

 

Belangrijk:

Komt je tandkristal los? Laat je de overige lijm bij jouw tandarts verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld bij je routine controle of je wacht tot dat de overige lijm wordt versleten. 

Jouw tandarts kan deze verwijdering factureren, maar vaak is dit bij een routinecontrole gratis.

Dit is natuurlijk afhankelijk van je tandarts. Vergeet niet om dit na te informeren bij je tandarts! 

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.