Dermaplaning

Dermaplaning

 

Dermaplaning wordt uitgevoerd met een chirurgische mesje. Het klinkt misschien een beetje eng, maar dat is het absoluut niet. Met het mesje worden dode huidcellen en donshaartjes verwijderd en dat zorgt voor een gloweffect. De huid voelt na de behandeling zo zacht als een babyhuidje. De behandeling kan aangevuld worden met o.a. een bindweefselmassage, peeling of LED-Lichttherapie, om zo een optimaal resultaat te krijgen. De huid die behandeld is met dermaplaning neemt tot 60% meer werkstoffen op, waardoor het effect van de aanvullende behandelingen nog mooier is

 

Wat is dermaplaning

Dermaplaning is een exfoliatie techniek. Een soort peeling die anders is dan je normaal gesproken gewend bent. Een chemische peeling maakt gebruik van zuren om dode huidcellen te verwijderen. En een mechanische peeling maakt gebruik van korrels om dode huidcellen te verwijderen. Bij dermaplaning maken wij gebruik van een speciaal chirurgisch mesje. Tijdens de behandeling wordt het mesje lichtjes over de huid geschraapt, maar zonder te schuren of de huid te beschadigen.

 

Waarom is exfoliatie zo belangrijk?

Naarmate wij ouder worden, wordt onze huid steeds minder goed in het afstoten van dode huidcellen. Hierdoor verdikt de hoornlaag en ziet onze huid er al snel dof, grauw en schilferig uit. Door regelmatig een dermaplaning behandeling te ondergaan krijgen puistjes en een doffe teint geen kans meer. Daarnaast verwijdert het mesje ook meteen alle donshaartjes op het gezicht; een fijne bijkomstigheid, want dit maakt de huid onmiddellijk superglad, zacht en glowy. En dat is nog niet alles, want de exfoliërende werking stimuleert de celvernieuwing en de aanmaak van collageen, waardoor de huid een jongere en frissere uitstraling krijgt. Ook blijft jouw make-up veel beter en langer zitten, waardoor een primer overbodig is.

 

 

Optimaal resultaat

Dermplaning kan aangevuld worden met een bindweefselmassage, een peeling of LED-Lichttherapie om zo een optimaal resultaat te krijgen. Want de huid die behandeld is met dermaplaning neemt tot 60% meer werkstoffen op, waardoor het resultaat van de aanvullende behandeling en het gebruik van thuisproducten nog mooier is.

Voordelen

 

Direct resultaat

 

Verwijdert dode huidcellen

 

Verwijdert donsharen (vellus haren)

 

Verfijnt fijne lijntjes

 

Egaliseert de huid

 

Bevorderd aanmaak collageen en elastine

 

Onzuiverheden kunnen beter worden verwijderd

 

Make-up wordt mooier aangebracht op de huid

 

Geeft  de huid een GLOWFAQ

Klik op het plusje om het antwoord op jouw vraag te lezen.


Welk resultaat kan ik verwachten?

Het mooie aan een dermaplane behandeling is dat je meteen resultaat ziet. De huid heeft een gezonde glans en teint, de huid voelt zijdezacht aan en eventuele vlekjes en fijne lijntjes zijn minder goed zichtbaar. Een bijkomstig voordeel is dat je make-up mooier en gelijkmatiger kunt aanbrengen en dat het langer blijft zitten. Uiteraard groeien de haartjes weer terug en ook de dode huidcellen stapelen zich na verloop van tijd weer op. Doorgaans is er na vier tot zes weken een nieuwe behandeling nodig om het resultaat te behouden. De duur is afhankelijk van jouw celvernieuwingscyclus. Gemiddeld duurt het namelijk 28 à 30 dagen voordat de huid van een volwassene zich vernieuwd heeft. Naarmate we ouder worden, vertraagt dit proces en duurt de celvernieuwing zo’n 50 à 60 dagen.

Wanneer kan ik de behandeling niet ondergaan?

 • Open wondjes
 • Verbrande huid
 • Infecties
 • Actieve herpes (koortslip)
 • Tijdens gebruik van Hydro-cortisonen
 • Actieve acne (op het gezicht)
 • Eczeem
 • Tijdens een antibiotica kuur
 • Huidkanker

Is dermaplaning pijnlijk?

Wij snappen dat je bij een mesje de associatie pijn hebt. Maar wees gerust; de behandeling is niet pijnlijk. Er wordt lichtjes met het mesje over de huid geschraapt, maar zonder te schuren of de huid te beschadigen. Na afloop kan de huid een beetje rood zijn, maar doorgaans is er geen downtime.

Is het veilig?

We kunnen je garanderen, dat dermaplaning een veilige en betrouwbare behandeling is, met veel voordelen voor de huid!

Groeien de haartjes dikker of donkerder terug?

Een van de grootste misvattingen over dermaplaning is dat de haartjes donkerder terug groeien. De donshaartjes die verwijderd worden, groeien gewoon op dezelfde manier terug met dezelfde kleur. De behandeling verandert de structuur van de haarfollikel (haarzakje) niet. Soms lijkt het alsof het haar donkerder terugkomt, maar dat komt doordat de huid lichter wordt door de behandeling. De laag dode huidcellen, donshaartjes, vuil en eventuele opvallende pigmentvlekjes gaven je huid vooraf aan de behandeling een grauwere aanblik. Doordat de haartjes aan de oppervlakte worden afgesneden, heeft dermaplaning geen invloed op de groei van de haartjes in de haarfollikels. Voor de behandeling liepen de donshaartjes uit in een smalle punt, waardoor ze dunner en zachter aanvoelden. Wanneer de donshaartjes zijn verwijderd en weer beginnen te groeien, verschijnt het middelste deel van het haartje aan de oppervlakte met een stompe rand. Daardoor lijkt het alsof het haar dikker terugkomt, maar dat is niet zo. Als het haartje weer volledig is terug gegroeid, is het weer precies hetzelfde als voorheen. De haartjes groeien dus niet dikker terug door dermaplaning.

Nazorg

 • Binnen 48 uur geen gebruik maken van de sauna
 • Binnen 24 uur niet intensief sporten
 • Binnen 24 uur geen foundation, poeder enz (Gebruik na 24 uur schone kwasten/spons). Tenzij medische foundation. Deze is bij ons verkrijgbaar.
 • Huid goed beschermen met een zonnefactor