Paraffinepakking

Zeg maar dag tegen droge en ruwe handen of voeten!

Een paraffine behandeling is perfect voor het hydrateren en verzachten van je huid. De voordelen van een paraffine hand pakking zijn enorm. De warmte van de was is echt een weldaad voor je gewrichten, het verbetert de bloedcirculatie en vermindert bovendien pijn bij artritis, spierblessures en reumatische handen. En last but not least worden je handen ook nog eens zijdezacht. Zeg maar dag tegen droge en ruwe handen! 

Wat is paraffine?

Paraffine is een was die bij verhitting verandert in een olie. Het wordt gemaakt van gedestilleerd petroleum en is daardoor extreem zuiver. De paraffine bevat dus absoluut geen schadelijke of onnodige stoffen. Wanneer je je handen of voeten in een bad van deze warme olie dompelt en weer laat afkoelen, vormt de paraffine een afsluitend laagje om de huid. Dit laagje zorgt ervoor dat de doorbloeding wordt gestimuleerd en dat de huid intens wordt gevoed.

Wat kun je verwachten van een paraffinepakking?

Uw handen worden eerst gescrubd, dit is om dode huidcellen te verwijderen. Hierdoor kunnen de werkstoffen beter in de huid worden opgenomen. Daarna wordt er een crème aangebracht en mag je je handen of voeten in het badje met warme paraffine steken. Je ‘dipt’ ze een aantal keer in het badje zodat je handen of voeten volledig bedekt zijn met paraffine. Hierna worden je handen verpakt in plastic en in een een speciale handschoen geplaatst zodat de paraffine zijn werk kan doen. Door de warmte gaan de poriën openstaan, hierdoor kan de crème goed intrekken. Tijdens het inwerken van de pakking kun je heerlijk ontspannen. Wanneer alle voedingsstoffen zijn opgenomen, wordt de paraffine verwijderd. Door het afkoelen is de paraffine gestold, waardoor het makkelijk te verwijderen is. Het resultaat? Een superzachte huid en mooie, gehydrateerde handen

Wat zijn de voordelen van een paraffine behandeling:

 • geeft de huid een mooie glans.
 • ontspant en kalmeert de huid.
 • maakt de huid elastisch.
 • verminderd rimpels.
 • stimuleert de bloedsomloop.
 • goed voor de beweegbaarheid van de gewrichten.
 • stimuleert de zintuigen en verminderd stress.

De behandeling kan worden toegepast:

 • Bij extreem droge handen en voeten waarbij pijnlijke kloven (kunnen) ontstaan
 • Voor het verlichten van gewrichtsklachten bij jicht, artrose, reumatoïde artritis en winterhanden en voeten (kan verlichting brengen)
 • Bij droge handen en voeten in de zomer, wanneer de huid wordt blootgesteld aan de zon
 • Maar ook om uzelf eens lekker te verwennen!

 

Hoe vaker u deze behandeling toepast hoe soepeler de huid word en blijft.

Deze behandeling kan ook in combinatie gedaan worden met één van onze andere behandelingen! Vraag hiervoor even naar de mogelijkheden. Een paraffinebehandeling kan helaas niet worden gedaan als u een wondje, brandwonden, uitslag of ontstekingen heeft op de handen.