Veelgestelde vragen - tandenbleken

IS TANDEN BLEKEN VEILIG?

Het product is natuurlijk en ontwikkeld door Nederlandse tandartsen en mondhygiënisten. Het is 100% veilig, pijnloos en NIET schadelijk voor het gebit, vullingen, kronen etc. De gel is ook geschikt voor mensen met gevoelige tanden. De behandeling kan probleemloos herhaald worden voor optimaal resultaat.

 

DOET HET TANDEN BLEKEN PIJN?

De behandeling is volledig pijnvrij. 

 

IS HET LED-LICHT SCHADELIJK?

Nee, dit is 100% veilig. 

 

KAN IK GEVOELIGE TANDEN KRIJGEN HIERDOOR?

Nee, omdat wij geen waterstofperoxide gebruiken, krijgt u geen gevoelige tanden. 

 

HOELANG BLIJVEN MIJN TANDEN WIT?

Na een tandenbleekbehandeling met peroxidevrije bleekgel ziet u direct resultaat. Meestal kleurt het gebit bij de behandeling tussen de vier en acht tinten lichter. Resultaat kan tot anderhalf jaar zichtbaar zijn! Daarna verkleurt het gebit langzaam weer. De snelheid waarmee de verkleuring optreedt is afhankelijk van uw levensstijl. Drinkt u koffie, thee en rode wijn en rookt u sigaretten, dan zullen uw tanden sneller verkleuren en is een nieuwe behandeling sneller nodig. Een behandeling met een peroxide bleekgel bij de tandarts is duurder, maar omdat peroxide in het glazuur doordringt, zal het resultaat langer aanhouden. Omdat het gehalte peroxide tegenwoordig maximaal 6% mag zijn, is de duurzaamheid verminderd in vergelijking met de 35%-gels die vroeger werden gebruikt. Daarom stappen ook steeds meer tandartsen over op peroxidevrij bleken.

 

KUNNEN KRONEN GEBLEEKT WORDEN?

Op kronen komt een aanslaglaag. Deze kan met bleken worden verwijderd, maar wordt niet lichter dan  de kroon. 

 

MAG IK ETEN/DRINKEN NA EEN BEHANDELING?

Raadzaam is om in de dag uit na de behandeling geen koffie, rode wijn en andere kleurhoudende voedingsmiddelen te nuttigen. Witte rijst, wit brood en kwark zijn meestal geen probleem.

 

WAARDOOR WORDT DE KLEUR VAN MIJN TANDEN BEPAALD?

 

De kleur van uw tanden wordt onder andere bepaald door genetische factoren, consumptie (eet-, drink- en rookgedrag), mondverzorging (hoe vaak u poetst/flost) en de frequentie van uw tandartsbezoek.

 

WAT ZIJN DE VOOR- EN NADELEN VAN PEROXIDEVRIJ BLEKEN?

Het voordeel van peroxidevrij bleken is dat het voordelig, pijnloos en veilig is. Daarnaast levert het snel resultaat. Nadelen zijn het eerder optreden van verkleuring dan bij bleken met peroxide. Dit hangt sterk samen met het consumptiepatroon. Eventuele terugloop kan vertraagd worden door een goede tandpasta en een juist voedingspatroon. Voor en na de behandeling krijgt u hierover uitvoerig advies. 

 

 


Heeft u zelf nog vragen? 

Stel uw vragen dan hier